Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson #android #peter ang #taiwan #sistem de operare #os

Sony Ericsson: "Lucram la terminale cu Android"

Joint-venture-ul suedezo-japonez lucreaza in prezent la primele terminale care sa ruleze sistemul de operare Google Android .

Anuntul a fost facut de catre un oficial Sony Ericsson in cadrul unui eveniment organizat in Taiwan.

Investitii in Android

Vicepresedintele de marketing al companiei, Peter Ang , a declarat recent ca Sony Ericsson si-a inceput investitiile in dezvoltarea unui smartphone care sa ruleze sistemul de operare Google Android.

Mai mult, acesta a spus ca modelele vor dispune de interfata de utilizator proprietara Sony Ericsson. Fanii deja asteapta un terminal cu Android care sa dispuna de interfata X-Panel a lui XPERIA X1 si asta pentru ca sony ericsson idou care ruleaza Symbian promite foarte mult. Din pacate, Peter Ang s-a ferit sa declare o data exacta de lansare a primului terminal Sony Ericsson cu Android. Dar fanii se pot astepta ca pana la sfarsitului lui 2009, compania sa lanseze un asemenea dispozitiv.

Pas asteptat

Totusi, faptul ca Sony Ericsson va incepe lucrul la o serie de telefoane cu Android nu este ceva neobisnuit. Compania a intrat in open handset alliance in luna decembrie a anului 2008 alaturi de alte 13 companii ca: KM Semiconductor Inc., ARM, ASUSTek Computer Inc., Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin International Inc., Huawei Technologies, Omron Software Co. Ltd, Softbank Mobile Corporation, Teleca AB, Toshiba Corporation si Vodafone.

In prezent se zvoneste ca pana la sfarsitul lui 2009 companii ca Acer si Motorola vor lansa telefoane mobile cu Android. Pana acum dintre dezvoltatorii mari, doar HTC si Samsung si-au lansat modelele cu acest sistem de operare, HTC G1, Magic si respectiv Samsung i7500 Galaxy, toate ruland Google Android.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea