Stiinta & Tehnologie

#ecologic #sony ericsson #substante chimice

Sony Ericsson, lider in eliminarea emisiilor chimice

Sony Ericsson a fost recunoscut pentru rolul de lider in domeniul eliminarii substantelor daunatoare din produsele sale.

Compania a fost recunoscuta intr-un raport publicat de ChemSec si Clean Production Action pentru solutiile adoptate in crearea de produse "verzi" ce nu contin substante chimice care au la baza brom sau clor.

1 din 7

Raportul analizeaza sapte companii(Sony Ericsson, Apple, Seagate, DSM Engineering Plastics, Nan Ya, Indium si Silicon Storage Tehnology) recunoscute pentru strategiile adoptate in domeniul eliminarii emisiilor chimice.

Sony Ericsson a decis inca din 2001 inlaturarea substantelor chimice din produsele sale. Astfel, acestea nu contin, in proportie de 99,9%, emisii de brom si nici PVC . Pana in prezent, compania a expediat peste 350 milioane de telefoane care nu contin PVC sau emisii de brom. In luna iunie a acestui an, Sony Ericsson a lansat pe piata doua produse din gama GreenHeart care continua politica de pionierat a companiei in domeniul protectiei mediului.

Date din raport

Raportul puncteaza nu numai procesul de inlaturarea substantelor toxice din produse, dar si decizia luata de joint-venture de a inventaria produsele chimice folosite in linia de productie.

In mai 2008, Sony Ericsson a inceput sa implementeze un sistem de declarare a materialelor folosite in procesul de realizare a telefoanelor, colectand informatii de la furnizori.

De asemenea, compania a depasit cerintele directivei U.E. in ceea ce priveste Restrictiile de Folosire a Substantelor Periculoase (RoHS), care a fost implementata in 2006 si a inlaturat un numar de substante aditionale nedorite din procesul de fabricare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea