Stiinta & Tehnologie

SMS-ul bate felicitarea de Craciun

Viteza ne conduce şi nu ne mai lasă timp nici pentru felicitări pe hartie. Urările pe micile cartoane ies din modă în favoarea SMS-urilor. Felicitările în plic se mai poartă doar între companii. Iată cum sună un mesaj de Crăciun adresat celor dragi, în era tehnologiei mobile: „Dragă mamă, Îţi urez un Crăciun plin de căldură şi un an nou cu sănătate. Crăciun Fericit. Cristi.” Puţini mai merg astăzi pană la poştă pentru a trimite o felicitare de sărbători. Preferă să tasteze decat să scrie.

„Începand cam din anul 2000- 2001 numărul felicitărilor vandute atat de Paşti cat şi de Crăciun s-au redus foarte mult” explică un diriginte de poştă. Anul trecut, de Sărbători, romanii au trimis peste 84 de milioane de SMS-uri. Puţini sunt cei care nu au uitat de felicitare, plic şi timbru .

„Cei care mai trimit încă şi sunt fidelii noştri sunt pensionarii, bătranii care au rămas cu nostalgia scrisului, a felicitării pentru cei dragi. Tineretul foarte rar ai să vezi cate unul să cumpere” continuă reprezentantul Poştei. SMS-urile sunt şi mai ieftine decat felicitările. Dacă pentru un mesaj pe telefonul mobil costă 1800 de lei vechi, o felicitare e de 10 ori mai scumpă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea