Stiinta & Tehnologie

#sms #marketing

SMS Marketing la urmatorul nivel: SMS-uri Rich Media / Chat Messages / RCS Business Messaging

Chat Messages / Google RCS messages, cunoscuta si sub numele de Rich Communication Services este o aplicatie de mesagerie dezvoltata de Google, care are ca scop inlocuirea mesageriei text traditionale. Conceptul RCS se bazeaza pe utilizarea unor functii avansate de mesagerie, cum ar fi includerea de fotografii si videoclipuri HD, carusele interactive cu produse sau optiuni, butoane configurabile, chatbots, mesaje de pana la 8000 de caractere. 

Am putea spune ca vorbim de SMS Rich Media, dar este evident ca standardul Rich Communication Services este mai mult de atat! Cu mesageria RCS, preinstalata pe telefoanele Android, experienta mobila a utilizatorilor devine una inalt personalizata si memorabila.

Serviciul RCS Business Messaging marcheaza o evolutie in Marketingul prin SMS. Spre deosebire de SMS-urile clasice, notificarile RCS Business au un engagement de 20 de ori mai mare.

Principalele avantaje ale utilizarii RCS Business Messaging in promovarea B2C:

  • Cresterea ratei de conversie (vanzari, abonari). Conversatiile sunt mai bogate in continut, avand posibilitatea de a trimite imagini de inalta calitate, video-uri, GIF-uri, carusele cu produse online si altele. Poti oferi clientilor si potentialilor clienti un nivel mai ridicat de interactivitate si personalizare, ceea ce va conduce, evident, la cresterea ratei de conversie.
  • Comunici cu clientii in timp real. Prin location sharing, trimiti utilizatorilor oferte personalizate, iar prin folosirea unor cuvinte cheie in mesaje clientii primesc in timp real confirmari, actualizari si informatii.
  • Google RCS messages este construita direct in aplicatia de mesagerie a dispozitivelor Android, ceea ce inseamna ca nu este necesara instalarea unei aplicatii separate. 
  • Mesajele sunt criptate si securizate, astfel incat utilizatorii sa poata fi siguri ca informatiile lor sunt protejate. RCS messages ofera o protectie impotriva mesajelor spam si a atacurilor de tip phishing, ceea ce este un mare avantaj fata de mesageria text traditionala.
  • Conversatiile sunt sincronizate intre toate dispozitivele, astfel incat utilizatorii sa poata accesa istoricul de mesaje de pe oricare.

Asadar, RCS Business Messaging / Notificarile RCS  reprezinta o evolutie a mesageriei SMS traditionale, oferind utilizatorilor o experienta de mesagerie mai bogata si mai personalizata si o securitate mai ridicata. 

Mai multe companii din intreaga lume care au adoptat RCS messages, precum Subway, Verizon, AT&T, T-Mobile, Orange.  

In Romania, Vivre, magazinul de mobilier si decoratiuni interioare, a fost un early adopter al acestui serviciu. Campania de notificari RCS Business / Chat Messages a fost lansata cu sprijinul Orange Romania si SendSMS.ro. Afla mai multe aici.

Serviciul RCS Business marcheaza o evolutie in marketingul prin SMS si permite o comunicare mai bogata si mai interactiva intre companii si consumatori. RCS Business iti scoate in evidenta brand-ul prin mesaje interactive si memorabile! Prin mesaje si notificari RCS Business, nu doar perfectionezi experienta consumatorilor, ci si automatizezi comunicarea cu clientii, cresti brand awareness-ul si vanzarile.

Afla mai multe aici: https://www.sendsms.ro/ro/notificari-rcs/

FOTO: jibe.google.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea