Stiinta & Tehnologie

#smartphone #motorola #samsung #procesor #chip #nvidia tegra

Smartphone-ul cu chip nVidia Tegra s-ar putea lansa in 2009

Primul telefon mobil cu un chip nVidia Tegra este mai aproape de realitate decat se crede.

Smartphone-ul in cauza s-ar putea lansa chiar la sfarsitul anului 2009.

Primele informatii

Zvonurile despre acest terminal vin de la publicatia TheStreet care scrie ca primele companii interesate sa integreze chip-ul nVidia Tegra sunt Samsung si Motorola. Totodata, pe langa acest chip, terminalele in cauza vor rula sistemul de operare Android.

Acest procesor a fost conceput pentru smartphone-uri si dispozitive MID (Mobile Internet Device). Se pare ca cei de la Microsoft au incorporat deja acest chip in player-ul media Zune HD . Totusi, lucrurile nu sunt tocmai simple. Chip-ul nVidia Tegra va trebuie sa tina piept rivalilor Qualcomm and Texas Instruments.

Arhitectura Tegra

Procesorul nVidia Tegra are o arhitectura multiprocesor eterogena. Fiecare unitate de procesare indeplineste o anume sarcina: procesorul (CPU) ruleaza cod html si Java, al doilea procesor este un procesor optimizat pentru vizualizarea imaginilor, al treilea procesor, cu functii avansate video, este destinat redarii materialelor de inalta definitie.

Al patrulea procesor integrat in multiprocesorul Tegra este o unitate de procesare grafica (GPU) nVidia, ce are sarcina de a accelera animatiile Flash si interfata aplicatiilor si a sistemului de operare. Aceste procesoare sunt folosite impreuna sau independent, pentru a oferi o experienta completa, cu un consum minim de curent.

Avand o arhitectura optimizata pentru consum de curent extrem de mic, procesoarele nVidia Tegra pot atinge o eficienta de cinci ori mai buna in comparatie cu alte produse ultraportabile existente pe piata si care ruleaza aplicatii de procesare vizuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea