Stiinta & Tehnologie

#smartphone #stream #acer

Smartphone-ul Acer Stream, prezentat oficial la IFA 2010

Acer a prezentat in cadrul IFA smartphone-ul Acer Stream un smartphone multimedia high-end cu o grosime de doar 11,2 mm, optimizat pentru utilizatorii care doresc sa vizioneze filme, sa asculte muzica sau sa navigheze pe internet.

Cu un design elegant si compact, carcasa smartphone-ului Acer Stream este produsa dintr-un material rezistent, iar caracteristicile sale tehnice il fac potrivit pana si pentru cei mai pretentiosi utilizatori.

Display-ul AMOLED este sensibil la atingere si are o diagonala de 3,7 inch si poate afisa pana la 1,67 milioane de culori. Contrastul de 2000:1 face ca imaginea sa fie clara indiferent de mediu si de conditiile de luminozitate. Mai mult decat atat, acest tip de ecran consuma mai putina energie, lucru care se traduce printr-o durata de viata mai mare a baterie. Modelul este dotat cu conectivitate HSDPA de 7,2 Mbps, Bluetooth si Wi-Fi si are un procesor Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, si memorie RAM de 512 MB. Sistemul de operare din spatele modelului Stream este Android versiunea 2.1, cunoscuta si sub numele de Eclair.

Acer Stream permite filmarea HD de pana la 720p sau ascultarea muzicii preferate sau a unui post radio cu RDS este acum mult mai placuta datorita calitatii oferite de Dolby Mobile . Tehnologia UPnP permite schimbul de informatii cu alte dispozitive.

Mai mult decat atat, Acer Stream dispune de o camera foto de 5 MP precum si de un sistem GPS care permite anexarea de coordonate geografice pozelor si clipurilor video realizate. O alta caracteristica deosebita este echiparea cu un port HDMI prin care Acer Stream se poate conecta la orice televizor ce dispune de un asemenea port.

Printre altele, Acer Stream dispune de o memorie interna tip flash de 2 GB, ideala pentru aplicatii si jocuri 3D, iar cardul de memorie inclus de 8 GB si posibilitatea de extindere de pana la 32 GB oferita de slot-ul micro-SD permit stocarea continutului multimedia dorit.  

Toate aplicatiile uzuale sunt preinstalate: Acer Spinlets pentru ascultarea de muzica, nemo Player pentru a profita la maxim de continutul multimedia, Acer urFooz pentru a crea o "sosie" virtuala care poate fi anexata la profilul tau si ulterior postata pe retelele sociale preferate, Facebook si Twidroid fiind perfect integrate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea