Stiinta & Tehnologie

#smart fortwo #cannonball run #cursa #victorie

Smart ForTwo castiga Cannonball Run

Cursa Cannonball Run a fost castigata anul acesta de o masina Smart ForTwo Brabus veche de 5 ani de zile si care a suferit modificari minore aduse computerului de bord si suspensiilor. Cursa s-a desfasurat pe o distanta de 4828 de km si este inspirata de un film realizat in anii ’80.

Cursa Cannonball Run este una bazata pe o viteza medie cat mai buna si nu pe o viteza maxima cu mult peste limita admisa in tarile pe care competitia le traverseaza. In acest an masina castigatoare a avut o viteza medie de 98 km/h.

Astfel foarte multi participanti ce au concurat pe masini puternice si foarte scumpe au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi de un Smart ForTwo Brabus.

“Marea problema a masinilor puternice a fost consumul si astfel concurentii erau nevoiti sa realizeze foarte multe opriri pentru alimentarea cu carburant. Desi ne depaseau in linie dreapta, la prima benzinarie treceam din nou in fruntea plutonului deoarece erau nevoiti sa opreasca pentru alimentare.” a afirmat David, unul dintre castigatori.

“Desi am mers cu o viteza destul de mare am reusit sa obtinem un consum de 6.7 litri/100 km”, a completat acesta.

Cursa a luat startul in Sandown Park din Londra si a strabatut Franta, Spania, Portugalia si a avut linia de sosire la Brighton in Marea Britanie. Faptul ca David si Adrian au castigat aceasta cursa este cu atat mai spectaculos cu cat cei doi au fost singurii participanti prezenti la start ce nu aveau un sistem de navigatie prin satelit. Castigatorii au folosit pentru a se ghida o harta rutiera a Euripei.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea