Stiinta & Tehnologie

#skoda #yeti #motor

Skoda Yeti primeste un motor de 1.4 litri si 125 de cai

Crossover-ul ceh primeste un nou motor pe benzina , de 1.4 litri 125 de cai putere si 200 de Nm, pozitionat intre deja existentele 1.2 TSI si 1.8 TSI.

Skoda incearca sa umple golul din gama de motorizari pe benzina a modelului Yeti , cu un nou propulsor. Este vorba despre unitatea de 1.4 litri si 125 de cai putere, venita sa se pozitioneze intre deja existentele motorizari TSI de 1.2 litri 105 cai si 1.8 litri 160 de cai.

Propulsorul de 1.4 litri va oferi un cuplu total de 200 de Nm care va fi transmis doar puntii fata. Resursele vor fi exploatate de o cutie manuala cu sase rapoarte sau, optional, de un DSG cu sapte trepte. Cei 125 de cai putere vor fi suficienti pentru a-i permite crossover-ului ceh sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 10 secunde si sa atinga o viteza maxima de 185 km/h. Yeti nu face compromisuri nici in materie de consum si emisii: 7.4 litri la 100 de km si 176 de g/km.

Odata cu introducerea noului motor, Skoda a anuntat oficial si ca va demara productia crossover-ului in noua uzina Eurocar din Ucraina. Fabrica va produce exemplare cu tractiune anterioara sau 4x4, destinate pietei interne sau celei rusesti, unde Yeti se vinde deja din decembrie. Tot la Eurocar, Skoda va produce incepand de anul viitor si modelul Octavia, care impreuna cu Yeti va totaliza 100.000 de unitati anual.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea