Stiinta & Tehnologie

#sistem esp #sistem esp masini #sistem antiderapare #stabilitate autovehicule

Sistemul ESP, obligatoriu incepand cu data de 31 octombrie 2014

Grupul german Bosch a anuntat ca toate autoturismele noi si autovehiculele usoare fabricate dupa data de 31 octombrie 2004 vor fi obligate sa fie echipate cu sistemul anti-derapare ESP (Electronic Stability Program), potrivit capital.ro.

Bosch spune ca aceasta aceasta masura face parte dintr-o ampla strategie initiata de Comisia Europeana in vederea sporirii sigurantei traficului auto.

"ESP poate preveni pana la 80 % din accidentele provocate de derapaje. Este cel mai important sistem de siguranta din dotarea unui autovehicul dupa centura de siguranta ", este de parere Werner Struth, presedintele diviziei Sisteme de control al Sasiului din cadrul grupului Bosch.

ESP-ul are rolul de a asigura stabilitatea autovehiculelor in viraje, impiedicand derapajele prin franarea selectiva si independenta a rotilor, in functie de acceleratia laterala a vehiculului si de rotatia volanului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea