Stiinta & Tehnologie

#metode copiere #copiere #examen

Sistemul de invatamant a evoluat! Cum sa treci usor de un examen

In ultima vreme, societatea noastra s-a dezvoltat enorm, a evoluat, drept pentru care si sistemul educational a devenit mai eficient, asta datorita reformelor. Tinerii sunt din ce in ce mai pregatiti, dornici sa aiba o cariera infloritoare, incununata de succes.

O facultate buna le poate asigura tinerilor din ziua de azi un viitor mai bun, salarii decente, motiv pentru care nu putine sunt universitatile care pentru a-si selecta viitorii studenti apeleaza la examenele de admitere. Aici intervine competitia deoarece in majoritatea din cazuri exista mai multi candidati decat locuri disponibile. Din lipsa de timp sau din comoditate, multi absolventi de liceu, viitori studenti lasa pe ultimul moment invatatul. Panica se instaleaza, nu stiu cum sa recupereze timpul pierdut si sa parcurga rapid materia.

Disperati, ar face orice doar ca sa treaca examenul si sa se vada admisi la facultate. Un lucu valabil nu doar in cazul absolventilor de liceu. In ultima vreme se tot cauta metode noi si eficiente de copiat. De la an la an elevii sunt tot mai pregatiti in acest sens, folosesc sisteme din ce in ce mai diverse si mai complexe menite sa ii ajute sa treaca peste un examen fara sa invete.

Metodele vechi de copiat precum fituicile, scrisul pe banca sau cartile cu raspunsuri au fost uitate de mult deoarece implica timp si efort. Pixurile cu ultraviolete nu mai prezinta nici ele interes deoarece pot fi detectate mult prea usor. Cele mai folosite metode de copiere le reprezinta telefoanele mobile – extrem de usor de folosit, se poate cauta rapid pe Internet orice informatie si ceasurile inteligente pe care se pot stoca o cantitate destul de mare de informatie. Ceasurile inteligente nu vor da de banuit deoarece arata exact ca un ceas clasic, sunt fiable si usor de manevrat. Stresul cauzat de o admitere, un examen dificil unde concurenta este ridicata, timpul scurt de invatat sau volumul mare de informatie ce trebuie asimilat sunt doar cateva dintre motivele pentru care se apeleaza la aceste metode, sustin cercetatorii.

Potrivit celor de la fastbay cel mai utilizat sistem de copiat il reprezinta casca de copiat. Casca de copiat are dimensiuni reduse, nu este insotita de fire, detectarea sa fiind aproape imposibila. O casca de copiat poate fi dotata cu o camera video menita sa transmita in timp real informatiile din sala examenului unei persoane care sa dicteze ulterior rezolvarea. De obicei se apeleaza la casca de copiat pentru examenele mai grele, unde celelalte metode nu dau rezultate, iar tentativa de a copia la examen este considerata ca fiind frauda, atragand consecinte deosebit de serioase.

Potrivit psihologilor, exista numeroase metode eficiente care dau rezultate atunci cand vine vorba de a invata, sunt numeroase studii in domeniu care confirma faptul ca in functie de anumite criterii se poate alege o anumita metoda cat mai eficienta de a invata, cu rezultate cat mai bune intr-un timp scurt.

Chiar daca cea mai sigura si mai eficienta metoda de a trece de un examen este invatatul, unii aleg calea mai scurta si mai usoara, sistemele de copiat, cu toate ca succesul in viata este dat de corectitudine, perseverenta si moralitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea