Stiinta & Tehnologie

#acustica #sisteme de sonorizare #cladiri spectaculoase

Sisteme de sonorizare – Helinick.ro iti dezvaluie spectaculoasa cladire cu cea mai buna acustica din lume

In prezent, dezvoltarea tehnologiei se evidentiaza sub diverse forme: calculatoare si telefoane ultraperformante, automobile electrice, sisteme avansate de securitate, toate avand rolul de a face mai facila viata oamenilor. Indiferent ca vorbim de un eveniment, o conferinta sau un concert, a avea sisteme de sonorizare de calitate este un element esential.

In general, succesul unui eveniment depinde de modul in care protagonistii stiu sa atraga atentia auditoriului.

Insa, in egala masura trebuie acordata importanta pe de o parte, optimizarii calitatii sonore a mesajului transmis si, pe de alta parte, incaperii.

Elbphilharmonie - Maiestrie arhitecturala si acustica

La inceputul acestui an (ianuarie 2017), a fost inaugurata o noua cladire a Filarmonicii in Hamburg, Germania, denumita Elbphilharmonie.

Din punct de vedere vizual, cladirea este spectaculoasa, avand la baza o constructie de caramida pe care se sprijina o structura formata din geamuri de sticla si un acoperis in valuri.

Firma de arhitectura elevetiana Herzog & de Meuron, faimoasa pentru proiectele impresionante realizate in toata lumea, a colaborat impreuna cu acusticianul Yasuhisa Toyota  din Japonia pentru a crea echilibrul perfect intre acustica optima si designul spectaculos.

Cladirea se remarca prin cele 10.000 de panouri acustice, asamblate pe tavan, pereti si balustradele scarilor, oferind incaperilor o acustica deosebit de avansata.

Aceste panouri acustice au rolul de a “da o forma” sunetului in cladire. In momentul in care un sunet atinge un panou, suprafata panoului  absoarbe sau disperseaza undele sonore pentru a crea o reverberatie echilibrata in intreaga incapere. 

Insa, mai mult decat aspectul cladirii si al incaperilor, fascinanta este utilizarea tehnologiei in constructia acestora.

Benjamin Koren, arhitect si om de afaceri, s-a folosit de arhitectura parametrica si a dezvoltat un algoritm pentru a face fiecare din cele 10.000 de panouri acustice un lucru unic: fiecare are o forma si un sablon unic, intocmit cu specificatii acustice precise.

Concertul oficial de inaugurare a cladirii a avut loc pe 11 ianuarie 2017 si a fost dirijat de Thomas Hngelbrock, violonist si dirijor german.

Specialisti in tehnologiile avansate de redare acustica

Compania Helinick asigura sisteme profesionale de sonorizare pentru multiple scopuri:

  • Sisteme de conferinta si congres sau sisteme de sonorizare si adresare publica – Garanteaza o gama intreaga de echipamente necesare unor evenimente importante, congrese internationale sau intalniri de consiliu;
  • Sisteme de interfonie – Prin functiile de comunicare audio, dar si de supraveghere video, acest tip de sistem asigura securitatea beneficiarilor;
  • Sisteme medicale tip “Nurse Call” – Reprezinta un sistem de apelare asistente, destinat spatiilor din spitale si clinici. Este foarte eficient in momentul in care pacientul are nevoie de ajutor urgent din partea personalului medical. 

Date de contact

Viziteaza website-ul: www.helinick.ro

Pentru mai multe informatii privind sistemele de sonorizare si imbunatatirea acusticii intr-o incapere, Consultantii Helinick va stau la dispozitie pentru a va indruma in alegerea celor mai bune solutii pentru proiectele dumneavoastra. Sediul central al companiei este in Bucuresti, insa dispune si de reprezentanta zonala in Iasi, Constanta, Brasov, Craiova si Galati.

Adresa sediu central: Eraclie Arion nr. 4, Sector 1, Bucuresti, Romania.

Adresa e-mail: office@helinick.ro

Numar de telefon: 0745 394 665

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea