Stiinta & Tehnologie

# cumparare centrala noua #centrala noua

Sfaturi de care sa tii cont inainte de a cumpara o centrala noua

Daca centrala ta nu mai functioneaza cum trebuie, este momentul sa o inlocuiesti cu una noua. Vine un moment in care orice boiler, centrala sau instalatie termica incep sa consume mai mult decat trebuie iar functionarea lor devine costisitoare si, cel mai bun lucru pe care il poti face, este sa le schimbi.

 

Insa, inainte de a cumpara o centrala termica pe gaz sau un boiler nou, merita sa te informezi si sa afli mai multe lucruri despre cum ar trebui sa faci cele mai potrivite achizitii si sa economisesti timp si bani in viitor. Ar trebui sa te asiguri ca instalarea poate fi asigurata de vanzator, poate chiar inclusa in pret. De asemenea, sa optezi pentru oferte cu garantie de durata.

Dar sunt si alte lucruri de care sa tii cont!

Alege marca potrivita

Sigur stii ca achizitionarea unei centrale este o investitie considerabila si ar trebui sa fie de durata. Prin urmare, este esential sa alegi o marca de incredere care iti poate garanta calitatea si rezistenta in timp. O modalitate pentru a identifica un brand de incredere este sa vezi ce premii a primit si cum este privit de consumatori. De asemenea, cauta o firma cu vechime in piata. Daca a rezistat mai multe de 10 ani intr-un domeniu in care concurenta este acerba, sigur are produse de calitate!

Prin urmare, atentie la marca pe care o alegi si la perioada de garantie de care poti beneficia. Un producator care iti poate oferi 10 ani garantie pentru o centrala este de incredere. Acesta este sigur ca produsul lui nu se va strica mai devreme, deci iti ofera ceva de calitate.

Chiar daca vei plati mai mult, cumpara o centrala de calitate pe care sa stii ca te poti baza cel putin 15 ani! In timp se va dovedi o investitie inteligenta!

Alege puterea adecvata pentru necesitatile casei tale

Puterea centralei este cea care te asigura ca vei beneficia de caldura si apa calda potrivite pentru necesitatile casei tale. Cu cat casa este mai mare, cu atat necesitatile sunt mai crescute, iar centrala ar trebui sa aiba o putere mai mare pentru a o alimenta optim cu apa calda si caldura.

Cel mai simplu mod de a calcula de ce putere ai nevoie este sa iei legatura cu un comerciant. Acesta are experienta necesara pentru a te consilia si iti va furniza toate detaliile necesare. Chiar va fi incantat sa iti faca o oferta potrivita pentru casa ta. Nu uita sa iei in considerare perspectiva de a te extinde in viitor, pentru ca astfel cresc necesitatile iar centrala trebuie sa le faca fata.

Citeste cat mai multe review-uri despre centrale

Toti cumparatorii sunt dornici sa isi spuna parerea despre centrala pe care au achizitionat-o, iar review-ul lor iti poate fi de un real ajutor. Vei gasi numeroase postari pe aceasta tema, discutii intre ingineri si specialisti si chiar dispute incitante. Poate ca unele sunt partinitoare si urmaresc doar vanzarea unui anumit model si brand, dar din fiecare parere poti afla ceva util pentru tine. Astfel, poti afla care este mai usor de instalat sau de folosit, care iti optimizeaza consumul, care furnizor ofera si montaj in pret, care are cea mai lunga garantie si multe alte lucruri.

Accesorii inteligente care te vor ajuta sa economisesti bani mai tarziu

Pe langa instalarea unei centrale noi cat mai eficienta din punct de vedere energetic, poti lua in considerare si alte modalitati si solutii pentru a economisi bani cu factura de incalzire. Iata cateva dintre acestea.

Termostate inteligente

Sunt firme care, la instalarea unei centrale includ si un termostat inteligent. Acesta este un dispozitiv care se conecteaza la centrala si iti va permite sa controlezi temperatura din casa de pe smartphone cu o aplicatie sau cu un dispozitiv controlat vocal precum Alexa.

Termostatele inteligente pot invata rutina de incalzire a unei case si pot incalzi camerele pe masura ce sunt ocupate. Asa ca, daca petreci doar putin timp intr-o camera, va invata sa nu incalzeasca camera respectiva in afara orelor in care nu este folosita. Producatorii spun ca un termostat inteligent este o investitie care se va plati singura in mai putin de un an si care reduce consumul de energie cu pana la 37%.

Supape termostatice pentru radiatoare

In mod similar cu termostatele inteligente, supapele termostatice pentru radiatoare iti ofera mai mult control asupra incalzirii din casa. Supapele traditionale ale radiatorului sunt fie pornite, fie oprite, in vreme ce supapele termostatice iti permit sa schimbi nivelul de temperatura pentru fiecare calorifer separat.

Astfel, daca ai o camera mai calduroasa, poti reduce temperatura si vei economisi bani. La fel, daca ai o camera mai friguroasa, poti creste temperatura pentru a o mentine confortabila. Avand mai mult control asupra incalzirii camerelor, poti reduce solicitarea centralei, reduci facturile si, totodata, prelungesti durata de viata a centralei.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea