Stiinta & Tehnologie

#seat leon #leon hibrid #prototip leon #leon spania

Seat Leon Verde, hibridul care consuma doar 1,6 litri/100 km

Seat a dezvaluit noul prototip Leon Verde hibrid la un eveniment special din Spania. Masina are la baza noul Leon si este descris ca "punctul culminant al unui proiect de cercetare care a durat patru ani".

Dezvoltat cu ajutorul fondurilor publice si private spaniole (buget de peste 34 milioane de euro), Leon Verde are un motor de 1.4 litri TSI care dezvolta 122 CP si un motor electric cu o baterie de 8.8 kW. In total, cele doua motoare produc impreuna o putere impresionanta de 170 CP.

Pe modul electric masina poate parcurge pana la 50 de km, iar cu cel pe benzina pana la 816 km. Consumul combinat de combustibil este de doar 1.6 litri/100 km si emisii CO2 de numai 36 g/km.

Masina dispune si de o aplicatie smartphone care permite soferilor sa monitorizeze consumul de energie, starea bateriei, reincarcarea si emisiile de CO2. Un alt sistem analizeaza si memoreaza stilul soferului si se foloseste de informatii pentru a optimiza consumul de energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea