Stiinta & Tehnologie

#euro #investitie #seat

Seat a investit pana la sfarsitul anului trecut aproape 510 milioane euro

seat a investit pana la sfarsitul anului trecut aproape 510 milioane euro (inclusiv 110 milioane euro in cercetare-dezvoltare ), compania reusind sa consolideze bilantul.

Rezultatul net a fost -187 milioane euro, in comparatie cu +44 milioane euro din anul anterior. Cu toate acestea, Seat a reusit sa genereze resurse prin activitatea sa, castigul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare fiind de 16 milioane euro.

Profitul operational a fost -391 milioane euro (-141 milioane euro in 2008), conform Spanish Accounting Plan. In 2009 Seat a facturat cu 15% mai putin, suma totala de 4.101 milioane euro. Fabrica a livrat cu 8.5% mai putine masini decat in anul precedent (337,000 unitati). Pietele pe care Seat a reusit vanzari pe plus au fost Marea Britanie, Franta si Germania.

"Seat va experimenta o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste vanzarile. Insa 2010 va fi un an dificil daca privim situatia economica. Vom munci foarte mult in acest an pentru a castiga o pozitionare mai buna a marcii si cresterea notorietatii, ne vom pregati pentru ofensiva de produse planuite pentru anul 2012 avand ca obiectiv principal rentabilizarea capacitatilor fabricii din Martorell si transformarea Seat intr-o companie profitabila", a declarat  James Muir, Presedintele Seat.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea