Stiinta & Tehnologie

#orange #sim #mini #card #uk

Se lanseaza cardurile miniSIM

Nu este vorba de carduri SIM mai mici in dimensiuni decat cele actuale, ci doar o strategie de economisire a materialelor utilizate in pachetele cardurilor.

Atfel, operatorul de telefonie mobila Orange din Marea britanie anunta lansarea cardurilor SIM "mini".

Despre ce este vorba de fapt

In prezent SIM-urile pentru telefoane mobile vin intr-un suport de marimea unui card de credit . Dorinta Orange este de a inlocui aceste suporturi cu altele mult mai mici pentru a economisi materiale.

Aceasta actiunea a fost demarata dupa ce operatorii au ajuns la concluzia ca suportul cardului SIM nu este de nici un folos si oricum este aruncat. Cu aceste schimbari si pachetul cardului va fi mai mic, economisindu-se si alte materiale, nu doar plasticul folosit la suporturile respective. Orange a facut o serie de schimbari majore pentru a deveni un "jucator verde" pe piata. "In magazinele noastre utilizatorii sunt incurajati sa recicleze telefoanele mobile si suntem printre cei care sustin introducerea unui incarcator universal pentru mobile", a declarat Tom Alexander , CEO al Orange din Marea Britanie.

Punct ochit, punct lovit

In prezent nu se stie cati din operatorii de telefonie mobile din lume vor urma exemplul celor de la Orange. Noile modele de SIM nu au fost lansate inca pe piata, dar probabil pana la sfarsitul anului vor circula in toate tarile in care operatorul este activ.

"Telul nostru final este sa nu avem nici un fel de deseuri si sa folosim cat mai multe materiale organice. Acesta este un pas mic, dar semnificativ facut de Orange pentru a incerca reducerea impactului pe care afacerea o are asupra mediului", a mai spus Tom Alexander.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea