Stiinta & Tehnologie

#scuter #motocicleta

Scuter sau motocicleta? 8 avantaje si dezavantaje

Motocicletele si scuterele sunt la mare cautare in marile orase si nu numai deoarece ele te pot scapa de traficul intens, dar si sa-ti ofere o calatorie si o experienta placuta. Chiar daca preferi sa calatoresti singur sau impreuna cu persoanele dragi tie, mopedele vor fi intotdeauna o activitate si o pasiune deosebita si palpitanta!

Afla cum alegi intre scuter si motocicleta, care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui moped si care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand investesti intr-un vehicul pe 2 roti!

Avantajele scuterelor si motocicletelor

Te strecori usor

Cu un scuter sau cu o motocicleta vei putea evita eficient traficul, ajungand intotdeauna la timp, indiferent de distanta parcursa. Cu atat mai mult, vei putea conduce printre stradutele inguste sau chiar in zonele linistite ale orasului deoarece scutere si unele motociclete sunt adesea silentioase. Descopera motocicletele si scuterele Yamaha de la motobroom.ro, alaturi de alte marci de top, pentru un companion al activitatilor si plimbarilor de zi cu zi din oras, dar si din afara acestuia!

Pret de achizitie mic

Spre deosebire de vehiculele cu 4 roti, vei gasi scutere si motociclete la preturi accesibile oricarui buzunar, insa si modele de top! In acelasi chip, costurile de mentenanta, intretinere si service vor fi mult mai scazute. De pilda, preturile reviziilor de la scutere pornesc in medie de la 150 de lei, iar componentele sunt usor de gasit si inlocuit.

Consum redus de combustibil

Costurile de combustibil nu vor fi nici acestea piperate deoarece un scuter sau o motocicleta consuma mult mai putin decat automobilele. Totusi, mopedul trebuie sa fie reglat corespunzator, iar carburatorul sa fie intretinut periodic. In medie, scuterul sau motocicleta va consuma intre 3-5litri/100km.

Taxe mai mici

Scutere, spre deosebire de celelalte vehicule, nu au placuta de inregistrare pe fata, iar conducatorii pot merge fara rovinieta in oras. Taxele pentru impozit si asigurare reprezinta o suma foarte mica pentru detinatorii de scutere.

Locuri de parcare

Deoarece motocicletele si scuterele au dimensiuni reduse, ele pot fi parcate chiar si in zonele frecvent aglomerate deoarece vei reusi sa gasesti intotdeauna un loc in parcarea magazinului sau complexului pe care-l vizitezi, sau chiar in spatele caselor sau ale blocurilor.

Dezavantajele scuterelor si motocicletelor

Pericol ridicat in trafic

Soferii unui scuter sau a unei motociclete sunt mult mai vulnerabili in trafic spre deosebire de cei care conduc automobile, astfel incat este important sa conduci mopedul cu prudenta pentru a evita diversele situatii neplacute si periculoase.

Nu te poti feri de vreme

Daca ploua sau este vant puternic, atunci soferii de scutere si motociclete nu se pot feri de aceste fenomene meteo. Este recomandata utilizarea unei pelerine de ploaie pe deasupra echipamentului de protectie, chiar si atunci cand este cald afara. Pe deasupra, iarna nu ar trebui sa circuli deoarece poate fi periculos din cauza ghetii care apare pe carosabil.

Spatiu putin pentru bagaje

Spre deosebire de un autoturism in care pot merge 4-5 persoane alaturi de un arsenal complet de bagaje, cu scuterul sau motocicleta iti vei putea lua doar obiectele esentiale, iar daca vrei sa calatoresti cu prietenii, atunci vei avea posibilitatea de a purta doar o singura persoana.

Alegerea dintre un scuter si o motocicleta poate fi o decizie grea, insa tine cont de sfaturile oferite si de avantajele si dezavantajele fiecarui tip de moped, astfel incat sa alegi vehiculul potrivit pentru nevoile si dorintele tale! Ai intotdeauna grija pe traseele publice si bucura-te de calatoriile din oras, cat si din afara acestuia!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea