Stiinta & Tehnologie

#bluetooth 3.0 #s8500 #samsung wave

Samsung Wave, cu Bluetooth 3.0, a fost anuntat oficial

Primul telefon mobil cu Bluetooth 3.0 a fost anuntat oficial de compania coreeana Samsung. Terminalul se numeste Wave si este totodata primul telefon mobil prezentat anul acesta la Mobile World Congress 2010.

Samsung Wave a mai avut cateva aparitii in presa, inainte de prezentarea oficiala de la MWC 2010 , sub numele de Samsung S8500 .

Specificatii tehnice

Smartphone-ul Samsung Wave este unul dintre cele mai compacte modele cu ecran tactil, masurand 118 x 56 x 10,9 mm. Totusi, ce il face pe acest model special este ecranul sensibil la atingere AMOLED, rezistent la zgarieturi, care masoara 3,3 inch, are rezolutie WVGA de 480 x 800 pixeli si este capabil sa afiseze pana la 16 milioane de culori. O alta premiera prezentata cu Samsung Wave este sistemul de operare Bada al telefonului care mai dispune de interfata de utilizator TouchWiz 3.0. Printre caracteristicile modelului se numara si tehnologia DNSe (Digital Natural Sound Engine). Modelul va fi disponibil in doua variante, de 2 GB si de 8 GB, in ambele cazuri marirerea spatiului de stocare facandu-se cu maxim 32 GB.

La capitolul conectivitate, Wave se remarca prin suita completa de GPRS si EDGE, ambele de clasa 10, 3G cu HSPA, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0 cu A2DP, USB/microUSB 2.0 si receptor GPS cu functii aGPS. Modelul mai vine cu aplicatia de "hub social" care a fost creata pentru a integra direct in telefonul Samsung Wave toate serviciile de email, IM si SNS (retele sociale).

Alte detalii

Samsung Wave dispune de o camera foto de 5 MP cu autofocus si flash LED, plus functii de geo-tagging si tehnologiile de detectare a fetei si zambetului. Modelul dispune de integrarea Google Maps, iar player-ul muzical si video pot reda o paleta relativ larga de formate: MP3, WMA, eAAC+ si respectiv Xvid, DivX, MP4, H.263 si H.264.

Smartphone-ul Samsung Wave se va lansa pe plan global in luna aprilie 2010. Din pacate nu se stie cand exact cand modelul va putea fi achizitionat si pe piata autohtona si care este pretul lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea