Stiinta & Tehnologie

#nokia #vanzari #samsung #telefoane mobile #smartphone

Samsung, noul lider pe piata mondiala de telefoane mobile

Samsung a devenit in 2012 cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, depasind Nokia, potrivit datelor publicate aseara de firma de cercetare de piata International Data Corp (IDC). Statistica arata ca anul trecut vanzarile de telefoane mobile cu brandul Samsung au crescut cu 22,7% procente, ajungand la 407 milioane de unitati si la o cota de piata de 23,7%.

In schimb, Nokia s-a confruntat cu o scadere de 19,5%, producatorul inregistrand in 2012 vanzari de 335,6 milioane de unitati, ceea ce ii permite sa controleze 19,6% din piata globala a telefoanelor mobile.

Topul celor mai mari producatori de telefoane mobile este completat de compania americana Apple (vanzari de 136,8 milioane de unitati si o cota de piata 8%).

Samsung a devenit lider si pe segmentul vanzarilor de dispozitive smartphone. Cresterea vanzarilor a fost de 129%. Astfel, vanzarile pe aceste sector au ajuns la 215,8 milioane de unitati, compania sud-coreeana ajungand la o cota de piata de 39,6%.

Sursa foto: ezmaalshopping.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea