Stiinta & Tehnologie

#samsung #batran #varsta #c3060r #telefon mobil

Samsung lanseaza un terminal pentru batrani

Compania coreeana Samsung a anuntat lansarea unui telefon mobil special dedicat celor in varsta .

In prezent, majoritatea terminalelor sunt dedicate tinerilor, dar acum bunicii pot sa se bucura si ei de tehnologie.

Specificatii tehnice

De-a lungul timpului, diferiti producatori de mobile au fabricate alte modele de terminale pentru cei batrani, dar dintre dezvoltatorii mari, Samsung este primul care lanseaza asa ceva. Noul model se numeste C3060R si este un telefon simplu pe intelesul batranilor.

Modelul este un candybar cu caracteristi modeste. Totusi, desi pare ca se aseamana cu Samsung BeatB, C3060R este mult mai mare decat un telefon normal . Un alt detaliu care indica faptul ca C3060R este conceput pentru cei in varsta este si o tasta speciala SOS, care personalizata apeleaza un numar de telefon dedicat. Terminalul are tastatura standard alfanumerica cu butoane confectionate din cauciuc. Mai mult, aceasta este foarte lata si iluminata pentru a fi folosita si respectiv vizualizata mai usor.

Alte detalii

Ecranul terminalului masora 2,2 inch si are o rezolutie modesta de 176 x 220 px, iar sistemul de operare proprietar Samsung pe care telefonul il ruleaza a fost usor schimbat. Prin urmare modelul are un meniu cu icoane care a fost simplificat pentru a fi usor de inteles, iar fonturile marite.

Totusi, Samsung C3060R are si camera foto . Aceasta are un senzor de 1,3 MP, dar fara flash sau autofocus. Modelul mai vine cu radio FM incorporat.

Terminalul se va lansa in Rusia si va costa in jur de 190 USD, adica aproximativ 600 RON. Din pacate, reprezentantii companiei coreene nu au spus nimic despre o lansare lui C6030R in Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea