Stiinta & Tehnologie

#tricou #tricou antistres #tricou senzori

S-a inventat tricoul care iti spune cat esti de stresat

Americanii au creat un tricou inteligent care, cu ajutorul unor senzori incorporati in textura materialului, iti semnaleaza cat esti de obosit si de stresat. Tricoul poate fi purtat toata ziua datorita designului sau care nu difera de cel al hainelor obisnuite.

 

Tricoul poate urmari ritmul cardiac, volumul respiratiei, numarul pasilor si numarul de calorii arse, toate datorita unui dispozitiv minuscul, un fel de cutie neagra cusuta de material. Toate datele sunt transmise, printr-o conexiune de tip bluetooth, pe telefonul mobil, astfel ca poti sa stii in orice moment care iti este pulsul sau tensiunea.

"Nu ai conduce niciodata o masina fara vitezometru sau fara un indicator de combustibil! Ei bine, cu acest dispozitiv vei obtine propriul «bord», care te va ajuta sa iti conduci mai usor viata, pentru a trai sanatos si pentru a obtine performanta fizica", a declarat Stephane Marceau, cofondator OMsignal, producatorul tricoului inteligent.

Pretul unui astfel de tricou este de 199 de dolari, adica in jur de 145 de euro. Iar daca acum tricoul este disponibil doar in varianta pentru barbati, producatorul anunta ca va scoate in curand pe piata si modele de dama.

Sursa foto: devicemag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea