Stiinta & Tehnologie

#program calculator #dependenta Facebook #facebook

S-a inventat programul impotriva dependentei de Facebook. Vezi ce poate sa faca!

Un cercetator al Universitatii din Illinois a pus la punct programul de calculator care te poate scapa de dependenta de Facebook. Demetricator este un software integrat in motoarele de cautare Chrome, Firefox si Safari, special conceput pentru a trata obsesia verificarii constante a contului din reteaua de socializare.

Conform unor parametri inregistrati de analistii de la Facebook, unul din 13 locuitori ai planetei isi verifica pagina din retea inca din primle clipe ale zilei. Programatorul Benjamin Grosser crede insa ca Demetricator, programul conceput de el, poate reduce dependenta de Facebook.

Programul este un plug-in adaugat unor motoare de cautare care iti ascunde numarul de like-uri, share-uri si comentariile postate la mesajele afisate pe pagina personala de Facebook. Grosser crede ca obsesia utilizatorilor Facebook de a-si verifica constant contul este data de nevoia de popularitate a fiecarei persoane.

Sursa foto: facebookaddiction.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea