Stiinta & Tehnologie

#htc #wimax #rusia

Rusii si taiwanezii lanseaza un HTC cu WiMax

O companie ruseasca furnizoare de servicii Mobile WiMax lanseaza impreuna cu HTC Corporation primul dispozitiv compatibil atat cu clasicul standard GSM cat si cu WiMax . Telefonul a fost botezat HTC MAX 4G.

Tehnologia WiMAX permite accesul mobil la Internet si rularea de continut pe o serie variata de noi dispozitive mobile , cu viteze de descarcare ridicate a continuturilor.

Cum functioneaza HTC MAX 4G

Mobile WiMAX este o tehnologie wireless care ofera viteze multi-megabit, capacitate de transfer performanta pentru accesarea de volume de date mari, ca de exemplu filmele sau continuturile multi-media, asigurand capacitate de accesare a datelor la distante mari. Dispozitivul HTC MAX 4G sustine apelurile GSM folosind o cartela SIM de la orice operator de retea rusesc.

Atunci cand ambii utilizatori sunt clienti Yota, apelul va fi directionat ca fiind un apel VoIP prin reteaua Yota Mobile WiMAX. Serviciul Yota Phone sustine o serie variata de aplicatii business, permitand utilizatorului sa schimbe din engleza in rusa contactele inregistrate in timp ce functioneaza fie apelul in asteptare, fie apelul in grup sau apelul video folosind o camera VGA.

De ce un asemenea telefon?

Telefonul a fost conceput pentru a folosi la capacitati maxime posibilitatile retelei Yota Mobile WiMax. Dispozitivul ruleaza sistemul de operare Windows Mobile 6.1, iar interfata Touch Flo 3D permite navigarea simpla si rapida prin aplicatiile principale: apeluri, muzica, fotografii, mesagerie, etc. HTC Max 4G vine cu un ecran sensibil la atingere de dimensiuni foarte generoase, de 3,8 inch cu rezolutie 800 x 480 WVGA.

Printre cele mai interesante "maruntaie" ale telefonului, merita enumerate suporturile de memorie: 256MB / RAM: 288MB / Flash: 8 GB, procesorul Qualcomm ESM7206A de 528 MHz. Telefonul masoara 113.5 x 63,1 x 13,9 mm si cantareste 151 de grame. Max 4G vine echipat si cu GPS, iar autonomia bateriei este anuntata la 420 de minute de convorbiri GSM si 230 de minute de utilizare VoIP. In modul standy, autonomia creste pana la 350 de ore in GSM si maxim 50 de ore VoIP.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea