Stiinta & Tehnologie

#rovinieta electronica #drumuri #incasari

Rovinieta electronica, incasari de mil de euro intr-o saptamana

Soferii romani au virat in conturile Companiei de Drumuri cinci milioane de euro, pentru plata rovinietei electronice. Fie teama de plata despagubirilor si a amenzilor, fie faptul ca nu stiu unde sunt amplasate camerele fixe, i-a facut pe acestia sa-si achizitioneze rovinieta in cel mai scurt timp.

rovinieta electronica a intrat in vigoare de la 1 octombrie, iar cei care nu au documente ce sa ateste plata acesteia vor plati despagubiri in functie de tipul masinii pe care o conduc, in valoare de 28 pana la 1.210 euro, precum si amenzi intre 250 si 4500 lei.

Rovinieta se poate achizitiona de la orice subunitate CNADNR, benzinarie MOL, Rompetrol, Petrom si OMV, oficiile Postei Romane, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rurieri Romania si firmele de distributie Scalla, Medina, Pasaj si Speedy.

Preturile rovinietei nu au suferit nici o modificare, iar cei care au achizionat deja o pot utiliza pana la momentul expirarii acesteia. Dupa achitarea rovinietei cumparatorul primeste un bon de casa sau factura, daca solicita, in locul vechiului autocolant care se lipea pe parbriz.

In acest moment in toata tara sunt amplasate 10 camere fixe de verificare a platii rovinietei si 14 mobile.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea