Stiinta & Tehnologie

#termeni tehnici # romani tehnologie #studiu tehnologie #stream #cloud #smartphone

STUDIU Romanii se prefac ca inteleg tehnologia pe care o utilizeaza

Romanii sunt mari amatori de tehnologie, adora orice smartphone nou aparut, vor sa fie la curent cu tot ce este nou si mai ales sa para ca inteleg toti termenii tehnici. De cele mai multe ori insa, nu cunosc cu adevarat ce inseamna acestia, insa nu recunosc de teama sa nu para ridicoli.

Utilizatorii români iubesc tehnologia, 61% dintre ei o utilizează mai mult decât o făceau acum doi ani, iar 58% dintre ei sunt încântați s-o folosească, însă terminologia îi face deseori să se simtă confuzi și nu le oferă o viziune clară asupra felului în care diferite dispozitive și servicii ar trebui să îi ajute, conform celui mai nou studiu Samsung realizat în 18 țări, inclusiv în România.

Întrebați cât de bine cunosc noii termeni din tehnologie, 67% dintre români au declarat că pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc, iar 7% dintre ei au răspuns că fac acest lucru și de câteva ori pe zi.

Termenii pe care românii pretind cel mai des că îi înțeleg sunt Cloud (28%), Emoji (27%) și Streaming (25%). Pe de altă parte, respondenții cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani sunt cei care admit cel mai des atunci când nu stăpânesc terminologia tehnică, mai arata studiul Samsung.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea