Stiinta & Tehnologie

Romanii folosesc GPS-ul

Se estimeaza ca vanzarile vor creste cu 200 de procente in 2008

Modelele sunt din ce in ce mai performante, oferind informatii despre restaurante, magazine sau sedii de firme

In 2007, peste 60.000 de romani au cumparat dispozitive de navigatie Mio, piata autohtona avand cel mai mare potential din Europa Centrala si de Est, sustin oficialii companiei. Acestia apreciaza ca in 2008, vanzarile de GPS vor creste cu 200 de procente, iar Mio va deschide un punct de lucru la Bucuresti pentru a coordona mai bine afacerea.

Specialistii spun ca tot mai multi romani opteaza pentru dispozitive GPS, mai ales daca oferta include si alte servicii asociate. De altfel, cu cat hartile incluse sunt mai amanuntite si acopera o arie mai mare cu atat GPS-ul este un instrument mai util.

Cinci modele noi, cu software intuitiv si cautare fonetica

Piata dispozitivelor de navigatie s-a imbogatit cu o gama noua de cinci modele echipate cu un software intuitiv pentru configurarea itinerariului, cu ecranul tactil, care acopera foarte bine teritoriul national dar include si 38 de harti europene. Dispozitivele includ atat rute cat si punctele de interese, fiind extrem de utile pentru calatorii si excursii. Noile dispozitive au functie de cautare fonetica prin interfata similara Google, care ajuta atunci cand destinatia nu este scrisa sau pronuntata corect.

Spre sfarsitul anului, dispozitivele vor fi imbunatatite cu o functie de cautare locala dinamica, utila pentru a cauta locatii de interes: magazine, restaurante, locuri de distractii, sedii de companii. Dispozitivele se pot conecta online folosind tehnologia Bluetooth, prin telefonul mobil, la o baza de date care contine informatii actualizate. O alta noutate a acestei game o reprezinta „InstantFixII”, functie care anticipeaza pozitionarea satelitilor la pornirea GPS-ului, astfel incat utilizatorii vor putea incepe navigarea imediat ce apasa pe acceleratie .

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea