Stiinta & Tehnologie

RIM va face Blackberry-uri cu HSDPA

Blackberry este o marca de smartphone-uri destu de cautate, dar care pana acum nu uimeau prea tare la partea de conectivitate, acestea fiind utilizate mai mult doar ca suport pentru e-mail.

Dar, uite ca Research in Motion nu poate decat sa se adapteze stilului de viata propus de toata lumea si anume, viteza de navigare pe net de 3,6 Mbps... sau HSDPA .

HSDPA: checked!

Si uite asa se face, ca intr-o zi cu soare, presedintele Research in Motion, Mike Lazaridis, a trebuit sa recunoasca faptul ca pregatesc un model de Blackberry care va avea inclusa conectivitatea HDSPA. Motiv de chefuiala, nu gluma.

Dupa multe zvonuri care spuneau ba de Wi-Fi , lucru nu tocmai strain de Blackberry, ba de HSDPA, iata ca avem si confirmarea oficiala. Raspunsul a fost dat de Mike Lazaridis unui ziar care a avut curajul sa intrebe acest lucru.

"Unul dintre prototipurile noastre, un Blackberry 3,5G. Este un telefon ce va folosi retelele de generatia a treia si care va functiona cu HSDPA", a fost raspunsul lui Lazaridis.

Aceasta stire este intr-adevar ceva care va bucura foarte multi fanii Blackberry, care cauta de ceva vreme un mod mai rapid de dat pe net prin intermediul Wi-Fi-ului pe care Blackberry-urile il cunosteau si pana acum.

An de lansare: 2008

Partea si mai buna din toata aceasta chestie e ca zvonurile spuneau ca Blackberry va scoate o serie de telefoane "9000" care vor avea conectvitate Wi-Fi si HSDPA si care se vor lansa pe piata in anul 2008. Adica nu vom avea foarte mult de asteptat ca sa le avem.

Sa vedem cum decurg lucrurile, pentru ca indiferent cand se lanseaza la americani sau in alta tara din lume, noi tot asteptam 2009-le sa apara la noi.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea