Stiinta & Tehnologie

#geneva #wind #renault

Renault Wind a debutat astazi la Geneva

Renault a prezentat astazi noul sau roadster bazat pe Renaultsport Twingo . Modelul are un acoperis pliabil care poate fi decapotat in doar 12 secunde.

Noul Renault Wind si-a facut debutul public in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul francez este bazat pe Twingo si este un roadster cu acoperis hardtop escamotabil. Modelul este raspunsul Renault pentru clientii care doreau un roadster compact pentru strazile aglomerate ale oraselor. Conversia de la coupe la roadster are loc in doar 12 secunde, iar sistemul
special de decapotare nu afecteaza in niciun fel spatiul de depozitare oferit de portbagajul acestui model.

Renault Wind este echipat cu un motor pe benzina de 1.6 litri cu patru cilindri, care furnizeaza 130 CP si este cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte. Cei de la Renault vor oferi si un motor de 1.2 litri care dezvolta 100 CP. Cei de la Renault nu vor dezvolta nicio versiune Renaultsport sau Gordini a lui Wind in viitorul apropiat. Cu toate acestea, inginerii Renaultsport au fost implicati in dezvoltarea noului roadster de la Renault, asa ca ne putem astepta ca modelul sa aiba caracteristici similare cu versiunea Renaultsport a lui Twingo.

Modelul francez masoara 3.83 metri si poate transporta doar doua persoane. Capacitatea portbagajului este de 270 de litri indiferent de pozitia plafonului retractabil. Cei de la Renault nu au dezvaluit informatii despre performantele de care este capabil noul Wind, dar ne putem astepta la rezultate similare cu cele pe care ofera Twingo in versiunile de motorizare comparabile.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea