Stiinta & Tehnologie

#renault #lada #kalina

Renault si noile planuri cu Lada

Francezii de la Renault dezvaluie o parte din planurile pe care le au cu marca de masini ruseasca Lada .

Este posibil ca viitoarele modele Renault Lada sa see bazeze pe conceptul "C" prezentat la show-ul auto de la Geneva din 2007.

Declaratii oficiale

Dupa ce Renault a cumparat 25% din actiunile Avtovaz, constructorul Lada, francezii vor sa inceapa lucrul la un model hatchback Lada, bazat pe conceptul C. Sursele franceze indica faptul ca Renault va aplica masuri similare celor puse in practica de Volkswagen in cazul Skoda.

"Vom folosi o tehnica asemanatoare cu cea pe care Volkswagen a aplicat-o lui Skoda si inainte de toate dorim sa ridicam calitatea modelelor Kalina . Va fi un proces greoi pentru ca acest lucru nu s-a facut niciodata la acest calibru, dar rusii vor invata in maxim cinci ani ceea ce vesticii au invatat in 40", a comentat un reprezentant Renault pentru publicatia Autocar.

Aceleasi surse au mai declarat ca cei de la Renault s-au oprit din producatia unui model rival Golf bazat pe platforma Renult-Nissan. Prioritatea companiei sunt acum autoturismele Lada Kalina pe care l-ar putea lansa pe piata intre 2012 si 2014.

Conceptul C

Masina prezentata de Lada in cadrul Salonului Auto de la Genva din 2007, se numea "C", aceasta denumire avand trei conotatii: Clasa C, Concet si Coupe. Printre specificatiile modelului, dezvoltat impreuna cu Magna International, se numara motoare cu capacitati intre 1.6 si 2.0 litri si porpulsoare diesel (optional).

La interior conceptul C are finisaje in negru cu insertii metalice pe consola centrala si pe volan. Bordul masinii este simplu si este ornat cu doua ceasuri de bord ascunse in spatele volanului. Totusi, in prezent nu se stie cat exact din conceptul final Lada C va fi aplicat noilor modele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea