Stiinta & Tehnologie

#renault #logan #sandero #rusia

Renault produce Logan si Sandero si in Rusia

AvtoVAZ si partenerii sai Renault si Nissan planuiesc lansarea in productie a modelelor Renault Logan si Sandero, din 2014 si, de asemenea, a masinii dezvoltate special pentru fabricarea in Rusia sub marca Nissan, pe aceeasi platforma.

Partenerii au explicat deja ca linia de productie modernizata Avtovaz va fi implicata in productia a 360 de mii de masini pe an, sub marcile Renault, Nissan si Lada. Ziarul "Kommersant" scria ca fabricarea Logan-ului si a lui Sandero, care acum sunt pe linia de productie a fabricii din Avtoframos (Moscova) va fi transferata la Togliatti, iar capacitatea uzinei "Avtoframos" va fi utilizata pentru producerea modelelor mai scumpe, cum ar fi Influence.

Cel mai mare producator auto rus - Avtovaz - va incepe, asadar, productia noilor generatii ale modelelor Logan si Sandero la principala fabrica a companiei, in Togliatti, din 2014, potrivit unui ziar rusesc care citeaza surse anonime. In acelasi timp, Renault a inaugurat recent a doua Linie de productie la fabrica din Avtoframos (Moscova), care va permite dublarea capacitatii de productie la 160.000 de unitati pe an. Pentru acest program de expansiune, Renault a investit un total de 150 de milioane de dolari.

Productia lui Renault Sandero a inceput deja la uzina de la Avtoframos, alaturi de Logan, dupa ce anul trecut acesta a fost cea mai bine vanduta masina straina pe piata auto din Rusia. Renault intentioneaza sa introduca si un al treilea model, SUV-ul Duster, la sfarsitul anului 2011. Renault detine o participatie de 25 % la Avtovaz, o companie care a primit numeroase injectii de capital din partea statului rus.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea