Stiinta & Tehnologie

#SUV avangardist #Range Rover Velar #range rover #suv

Range Rover Velar, un SUV avangardist, si o scurta istorie a SUV-urilor

Range Rover Velar este caracterizat de producatorul sau ca fiind un SUV avangardist, dar si ca un promotor al design-ului simplificat, avand un aspect contemporan si indraznet in acelasi timp. Primul Land Rover a fost lansat oficial in anul 1948, avand sa devina unul dintre cele mai iconice vehicule ale tuturor timpurilor.

 

SUV-urile (prescurtarea de la Sport Utility Vehicles) au fost la inceput vehicule militare. Armata Statelor Unite ale Americii a trimis la peste 130 de producatori auto o cerere pentru a inventa un vehicul prototip care sa aiba tractiune pe 4 roti si sa aiba capacitatea de a transporta soldatii pe teren accidentat. Au fost primite doar doua raspunsuri de la fabricile producatoare, iar prototipul care a fost acceptat si care purta denumirea Jeep, a apartinut producatorului Willy's Overland.

Jeep-ul a jucat un rol cheie in cel de-al Doilea Razboi Mondial, fiind de un real ajutor armatelor americane, britanice si australiene. Dupa incheierea razboiului, Jeep-ul a intrat in productia de serie cu  modelul CJ-5 si a devenit o masina extrem de populara, in special in SUA. Putin mai tarziu, fratii britanici Maurice si Spencer Wilks au creat un nou vehicul 4x4 pe care l-au numit Land Rover. Modelul Land Rover si succesorul sau Defender sunt in continuare in productie si s-au vandut pana astazi in milioane de exemplare. Range Rover Velar este un exemplu pentru istoria de succes a marcii.  

Desi destul de cunoscute pe piata, SUV-urile au devenit cu adevarat populare de-abia in anii ’90, cand acestea au devenit masinile preferate pe pietele de pe continentele America si Asia. In Europa impactul nu a fost cu adevarat mare decat de-abia in anul 2007 cand SUV-urile au devenit foarte apreciate mai intai in Marea Britanie si apoi pe intreg continentul datorita faptului ca devenisera intre timp vehicule mai accesibile, mai economice si mai sigure.

Popularitatea SUV-urilor a continuat sa creasca pana astazi peste tot in lume, aproape toti producatorii auto - inclusiv cei care fabrica masini de lux  - avand game SUV in portofoliul propriu. Modelul Range Rover Velar, fabricat de Land Rover, este aproape un model clasic de SUV care imbina eleganta desavarsita cu puterea rafinata intr-un exemplu extraordinar de design auto modern. De altfel, toate motorizarile Range Rover ofera performante dinamice excelente.

Range Rover Velar este disponibil in variantele pe benzina, diesel sau hibrid cu conectare la priza. Tocmai aceasta versatilitate a noului Range Rover Velar este un exemplu pentru gradul de accesibilitate pe care l-au atins SUV-urile care nu mai sunt deloc o alegere extrem de scumpa din punct de vedere financiar. Toti oamenii au posibilitatea de a-si cumpara un SUV fara a cheltui o avere, modele tot mai accesibile fiind prezente astazi pe aceasta piata.

SUV-urile sunt, in continuare, utilizate in armata, dar si in scopuri umanitare datorita capacitatilor deosebite de a face fata terenurilor accidentate. De exemplu, transmisia modelului Range Rover Velar este perfect configurata pentru a asigura mentinerea unei tractiuni optime, in vederea asigurarii unui comportament adecvat in toate conditiile de deplasare. Noul Range Rover Velar exceleaza si la capitolul functionalitate si este un exemplu pentru modul in care SUV-urile sunt tot mai apreciate de consumatori peste tot in lume.

FOTO: media.landrover.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea