Stiinta & Tehnologie

#scadere tarife telefonie #telefonie fixa #telefonie mobila #ancom #mobil tarif

Propunere ANCOM: Scaderea tarifelor practicate de operatorii mobili din Romania

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii ( ANCOM ) solicita scaderea tarifelor percepute de operatorii mobili din Romania, scrie capital.ro.

ANCOM a lansat in consultarea publica un set de masuri al caror principal efect este scaderea graduala cu 30 de procente a tarifelor de interconectare pe piata telefoniei fixe si mobile.

Potrivit acestei propuneri, Orange, RCS & RDS, Vodafone, Cosmote, Telemobil si Romtelecom vor fi nevoite sa practice de la 1 ianuarie 2012 acelasi tarif maxim de interconectare, de 5,24 eurocenti pe minut.

In ceea ce priveste telefonia fixa, tarifele maximale practicate de cei 50 de operatori de telefonie fixa de pe piata vor scadea intr-o prima etapa cu 15,5%, de la 0,97 eurocenti/minut la 0,82 eurocenti/minut la 1 ianuarie 2012 si cu 18% pana la 0,67 eurocenti/minut de la 1 iulie 2012.

Se estimeaza ca pana la mijlocul lui 2012 vor scadea cu circa 31 % tarifele actuale de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa. De asemenea, aceste tarife nu vor mai putea fi diferentiate in functie de intervalele orare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea