Stiinta & Tehnologie

#sportkombi #trollhattan #saab 9-5

Productia vechiului SAAB 9-5 a incetat oficial la Trollhattan

Dupa aproape 13 de ani in care s-a chinuit sa se faca placut de cat mai multi consumatori, SAAB 9-5 a spus adio pietei europene, ultima masina – un SportKombi ajuns la muzeul SAAB – iesind recent pe portile uzinei din Trollhattan .

Din 1997 incoace, fabricantul suedez a asamblat la Trollhattan 483.593 de unitati 9-5 , intreruperea productiei in Suedia nefiind totusi echivalenta cu sfarsitul modelului de clasa mare: el va continua sa fie produs in China de catre BAIC .

Salvat in cel de-al treisprezecelea ceas de catre Spyker, SAAB este in sfarsit in masura sa spere la un viitor ceva mai luminos decat trecutul petrecut sub tutela lui GM, liniile de productie ale uzinei din Trollhattan fiind gata sa gazduiasca asamblarea primei masini din noua era: proaspat lansatul 9-5 Sedan.

Fabricatia vechiului model cu patru usi incetase inca din iulie anul trecut, intarzierea pe care suedezii au avut-o in privinta incheierii productiei versiunii combi fiind determinata, probabil, de situatia incerta in care s-a aflat destinul companiei pana in urma cu o saptamana.

Cititi mai multe pe Auto.ro     
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea