Stiinta & Tehnologie

#asigurare #constructor auto #service

Producatorii auto nu mai pot impune service-urile pentru reparatia masinii

Comisia Europeana a intervenit cu noi modificari in legislatia europeana in domeniul acordurilor dintre constructorii de automobile si dealerii autorizati pentru a pune punct restrictiei la care erau supusi proprietarii de masini in privinta service-ului.

Astfel, constructorii auto nu mai pot cere ca repararea masinilor sa fie efectuata doar in retelele de service agreate, noile reguli urmand sa intre in vigoare la inceputul lunii iunie. Implementarea acestor schimbari se va realiza progresiv, Comisia Europeana prevazand o perioada de tranzitie de trei ani pentru a permite adaptarea concesionarilor.

"Cred cu tarie ca noul cadru legislativ va aduce beneficii tangibile populatiei prin reducerea cheltuielilor cu reparatiile si intretinerea, care au o pondere importanta in cheltuielile cerute de o masina pe perioada duratei de folosinta . Noul cadru legal va diminua, de asemenea, cheltuielile de distributie, inlaturand regulile restrictive", a declarat vicepresedintele CE si comisarul pentru Concurenta, Joaquin Almunia , citat de Mediafax.

Reforma faciliteaza accesul centrelor de reparatii la piesele de schimb ale altor marci. Mai mult decat atat, constructorii auto nu vor mai putea conditiona acordarea garantiei de apelare la serviciile centrelor de reparare autorizate. Ramane totusi in picioare posibilitatea solicitarii ca reparatiile acoperite de garantie sa fie efectuate in service-urile autorizate.

Reparatiile reprezinta 40% din cheltuielile totale pe care le implica un autoturism, iar aceste costuri au crescut in ultimii ani, adauga CE.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea