Stiinta & Tehnologie

#recall #pedale #toyota

Problema pedalelor Toyota ar putea deveni una globala

"Ce incepe prost, se termina si mai prost" spune o zicala celebra, iar cazul lui Toyota este, la ora actuala, cel mai potrivit pentru a se demonstra valabilitatea acestor vorbe.

4,2 milioane de masini rechemate intr-o prima faza, inca 2,3 milioane dupa aceea, iar acum, daca este sa le dam crezare celor de la TheDetroitBureau.com, trebuie sa ne pregatim de o rechemare globala.

Din cate se pare, japonezii se afla in discutii cu alte guverne si agentii de securitate rutiera din lume pentru gasirea unei solutii de extindere a operatiunii de rechemare. Cele opt modele afectate de defectiunea pedalei de acceleratie sunt de ieri oprite de la vanzare in SUA, insa, deocamdata, nu se stie daca respectiva componenta a fost implementata si pe masinile vandute in afara Statelor Unite.

De fapt, problema este mult mai complexa decat atat, avand in vedere faptul ca nimeni nu poate da un raspuns final (si corect) la intrebarea "Este sau nu o defectiune legata de procesul de productie si/sau de designul/alegerea materialelor folosite la fabricarea pedalelor?".

In caz ca raspunsul ar fi unul afirmativ, atunci rezolvarea va presupune o munca titanica din partea gigantului asiatic , deoarece mecanismele defecte ar putea fi produse de catre alti furnizori ai niponilor si, evident, ar putea fi folosite de inca cateva milioane de masini Toyota din intreaga lume. Telenovela e de-abia la inceput.

Cititi mai multe pe Auto.ro      

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea