Stiinta & Tehnologie

#moldova #orange #voce #high-definition #codec #audio

Primul serviciu de voce in HD s-a lansat in Moldova

Operatorul de telefonie mobila Orange a lansat in Moldova serviciu de voce in calitate high-definition .

Acesta este primul proces de acest gen lansat vreodata si impreuna cu el a fost prezentat si un telefon mobil.

Voce in high-definition
 
Reprezentantii Orange declara ca serviciul este un nou standard de voce si se foloseste de fapt de codecuri audio de o mai buna calitate pentru transmisterea semnalelor vocale.

Codarea de calitate ridicata este posibila datorita retelelor 3G si HSDPA care folosesc o banda mai mare de transmitere de informatii. Totodata, Orange a facut un upgrade al intregii retele HSDPA in Moldova, astfel ajungandu-se la o viteza de 14,4 Mbps.

Operatorul Orange planifica sa isi extinda serviciul recent lansat in toata Europa, in tari ca Belgia sau Marea Britanie si acesta lucru se va face pana la sfarsitului anului 2010. Telefon special

Odata cu lansarea noului sistem de voce in HD, Orange a prezentat si singurul terminal capabil sa suporte asemenea cerinte, o noua versiune a lui Nokia 6720 classic. Modelul vine echipat cu un codec AMR-WB care poate sa redea convorbiri telefonice in standard high-def .

In prezent, modelul este disponibil doar in magazinele orange din Moldova si costa in jur de 260 de euro. Nu se stie daca operatorul va extinde reteaua de voce HD si in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea