Stiinta & Tehnologie

#aeroport masini zburatoare #aeroport

Primul aeroport pentru masinile zburatoare va fi gata anul acesta! Unde se construieste

La finalul anului 2021 va fi gata primul aeroport pentru mazsinile zburatoare. Proiectul a primit deja finantare, iar constructia urmeaza sa inceapa in curand. Potrivit proiectului aeroportul va fi finalizat la finalul lui 2021.

 

Aeroportul pentru masini zburatoare va fi construit in orasul britanic Coventry si este menit sa demonstreze modul in care vor functiona taxiurile aeriene in centrele urbane.

Urban-Air Port, un start-up cu sediul in Marea Britanie, si-a unit fortele cu gigantul producator de automobile Hyundai Motor in vederea dezvoltarii infrastructurii necesare pentru vremea in care masinile zburatoare vor brazda cerul, transportand oameni si marfuri, noteaza Reuters, citata de Agerpres.

Incepand cu luna noiembrie aeroportul va fi functional iar cei care-l vor vizita vor avea ocazia sa admire pe platforma de aterizare o drona de transport pasageri si un vehicul operational electric vertical de decolare si aterizare (eVTOL).

"Cu sprijinul guvernului britanic si al Hyundai Motor Group vom realiza primul aeroport in totalitate operational din lume", a declarat pentru Reuters fondatorul si presedintele executiv al Urban Air-Port, Ricky Sandhu.

Cu toate ca au fost inregistrate progrese in dezvoltarea masinilor zburatoare, Sandhu a precizat ca infrastructura este veriga lipsa. "Nu poti sa cobori din tren si nu poti sa te urci in tren decat daca ajungi la gara, astfel incat sustinerea infrastructurii de baza este absolut esentiala", a spus acesta potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea