Stiinta & Tehnologie

#mercedes-benz #motoare v8 #motoare v6

Primele informatii despre noile motoare V6 si V8 de la Mercedes-Benz

Mercedes a anuntat detaliile noilor motoare V6 si V8 cu care va echipa modelele din gama sa. Emisiile de CO2 si consumul
de carburant au fost reduse, iar cuplul motor si puterea maxima au crescut.

Incepand cu vara acestui an, gama Mercedes-Benz va primi motoare V6 si V8 noi. Toate aceste propulsoare au un bloc motor de generatie noua, cu un unghi mai ingust, iar V8-urile au o capacitate cilindrica mai mica si sunt supraalimentate cu doua turbine pentru un plus de performante.

Ambele tipuri de propulsoare in V primesc cea de-a treia generatie de injectie directa cu injectoare piezo-electrice, un sistem de combustie revizuit, aprindere cu mai multe scantei si angrenaje cu frecare redusa pentru reducerea consumului de carburant cu pana la 24%.

Motoarele V8 de 5.4 litri vor fi inlocuite de unitati cu o cilindree de 4.6 litri si primesc doua turbocompresoare, fiecare fiind montat pe cate un bloc de cilindri. Puterea maxima creste cu 12%, atingand 429 CP, in timp ce cuplul motor maxim creste cu 32 procente, atingand un maxim de 700 Nm. Aceste performante echivaleaza cu cele oferite de un V8 aspirat de 7.000 centimetri cubi.

Montarea turbinelor imbunatateste plaja de cuplu maxim , curba de cuplu si turatia de la care acesta este disponibil. Cu toate acestea, soferul nu simte deloc vreo intarziere a turbinei, iar motorul ofera 600 Nm intre 1.600 si 4.750 rpm.

Continuarea pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea