Stiinta & Tehnologie

Prima masina de gunoi hibrida

Prima masina de salubrizare hibrida realizata pana acum a fost prezentat publicului de catre firma Volvo Truck.

Masina de gunoi de la Volvo beneficiaza de puterea oferita de un motor diesel in combinatie cu unul electric. Acesta din urma este utilizat pentru pornire cat si atunci cand masina se deplaseaza cu viteze mai mici de 20 km/h. La viteze mai mari este activat motorul diesel, care se dezactiveaza automat atunci cand masina opreste.

Sursa de energie pentru motorul electric o reprezinta bateriile reincarcabile care se regenereaza cu energia generata in timpul franarilor. Sunt foarte eficiente datorita faptului ca masinile de gunoi au opriri dese. Mai trebuie mentionat ca motorizarea diesel are o capacitate cilindrica de 7.0 litri ce dezvolta 320 CP.

'De cand am prezentat primul vehicul concept in 2006, am remarcat un interes considerabil pe piata pentru aceasta tehnologie. Ceea ce face solutia noastra unica este puterea suficienta pentru vehicule grele si reducerea costurilor mai semnificativa decat cazul alternativelor actuale. Vom incepe productia camioanelor hibrid', a declarat presedintele Volvo Truck Corporation, Staffan Jufors.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea