Stiinta & Tehnologie

#scumpiri #carburanti #benzina

Pretul benzinei depaseste 5 lei pana la sfarsitul anului

Pretul carburantilor la sfarsit de an este in continua crestere, astfel ca benzina cea mai ieftina va depasi 5 lei/litru.

Dupa trei scumpiri consecutive in mai putin de doua saptamani, cea mai ieftina benzina ar putea trece pragul psihologic de 5 lei pana la sfarsitul anului, daca scumpirile continua in acelasi ritm.

2011 va aduce alte scumpiri pentru produsele petroliere, odata cu cresterea accizelor din proiectul de modificare al Codului Fiscal.

"Dolarul s-a intarit fata de leu, astfel incat, chiar daca valoarea petrolului ar fi ramas la fel, pretul carburantilor tot ar fi crescut", a declarat Claudiu Cazacu, analist la casa de brokeraj X-Trade Brokers, citat de Capital.ro.

Pretul petrolului este in crestere la nivel mondial, astfel ca tendintele de scumpire vor continua.

In acest moment, cel mai mic pret al benzinei in statiile Petrom este de 4,82 lei/litru, pentru sortimentul Premium fara Plumb 95.  La Rompetrol, cea mai ieftina benzina, Efix 95, costa 4,98 lei/litru, in timp ce, in benzinariile Lukoil , un litru de Electroluk 95 costa 4,91 lei.

Preturile la carburanti au crescut cu peste 30% in 2010, pe fondul majorarii accizei, la 1 ianuarie 2010, si a TVA, la 1 iulie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea