Stiinta & Tehnologie

#numar de telefon #mobile #portare numar de telefon #portare numar

Portarea numarului de telefon dureaza doar 3 zile

Modificarea conditiilor tehnice si comerciale de portare a numerelor de telefon, modificata de ANCOM, a intrat in vigoare in 2 septembrie. Activarea unui numar portat este de maxim o zi lucratoare, iar procedurile administrative pot dura maxim 3 zile.

Noua legislatie adoptata de ANCOM, conforma cu normele europene, prevede ca furnizorul de servicii mobile este obligat sa raspunda cererii de portare intr-o singura zi lucratoare, fata de 4 zile, ca pana acum.

Procedurile administrative legate de portarea numarului de telefon ce durau pana acum 10 zile, vor dura maxim 3 zile lucratoare, potrivit Capital.ro.

Durata de intrerupere a serviciilor in timpul portarii a fost redusa odata cu celelalte termene. Pentru portarea numerelor de telefonie mobila, durata intreruperii poate fi de maxim 3 ore, fata de 4 ore ca pana acum, insa media in primele 6 luni ale lui 2012 arata ca procesul dureaza in medie doar 30 minute.



Sursa foto: ZF.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea