Stiinta & Tehnologie

# retele socializare #facebook #prieteni facebook

Popular pe Facebook? Ce spune acest lucru despre tine!

Tinerii au ajuns sa isi calculeze succesul si popularitatea in functie de numarul de prieteni de pe site-urile de socializare. Expertii spun insa ca adolescentii au, in realitate, mai putini prieteni acum, decat aveau cei din urma cu 20 de ani.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la The University of Queensland din Australia si citat de dailymail.co.uk, adolescentii se simt mai putin singuri in prezent decat in urma cu doua decenii, dar cu toate acestea au relatii sociale superficiale. Cercetatorii sunt de parere ca schimbarile economice ar putea fi cele care au determinat cresterea gradului de izolare in randul tinerilor.

"Oportunitatile economice mai mari ofera indivizilor o mai mare libertate de actiune in privinta gestionarii fondurilor proprii, o mai mare libertate de a decide cu cine sa inceapa o relatie sentimentala si cu cine sa se casatoreasca, de a reduce influenta rudelor si de a le da oamenilor o mai mare autonomie, fapt care poate creste individualismul", au spus cercetatorii care au realizat acest studiu.

Practic, tinerii din ziua de astazi au o incredere si o stima de sine crescuta, iar sporirea individualitatii a scazut gradul de singuratate prin diminuarea interesului pentru a avea prieteni, mai arata studiul.

Foto: prweb.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea