Stiinta & Tehnologie

#casti in ear #casti

Ponturi pentru alegerea celor mai bune casti pentru copii si adulti

Castile sunt accesorii utile pentru mai multe activitati din viata de zi cu zi. In drum spre scoala, la job, la sala de sport si in multe alte locuri, atat copiii, cat si adultii aleg sa le foloseasca pentru a se putea bucura de muzica preferata, de podcasturi si de diferite programe care relaxeaza si aduc buna dispozitie tuturor utilizatorilor.

Mai multe tipuri de casti

In alegerea castilor potrivite se va tine cont de tipul lor. Sunt mai multe feluri de articole, fiecare cu intrebuintarile aferente. Sunt casti in ear, care, dupa cum le spune si numele, se asaza in interiorul urechii, in canalul auditiv, sunt mici si mentin o calitate audio buna. Mai sunt castile over-ear, care sunt mari, acopera intreaga ureche si ofera o calitate superioara a sunetului. Pe langa acestea mai sunt si castile on-ear, cu un design mai mic, portabile, fiind foarte populare printre DJ si persoanele care calatoresc. Spre deosebire de cele over-ear, nu acopera in totalitate urechile ci stau pe ele, fara sa le preseze.

Aceste tipuri de casti vin in doua variante: casti bluetooth, care functioneaza fara fir - nu mai necesita cabluri, dar au nevoie de o incarcare a bateriei - si casti cu cablu, care sunt in general mai ieftine.

Alegerea castilor in functie de scopul lor

Fiecare persoana care are nevoie de casti audio trebuie sa stabileasca in primul rand in ce scop le va utiliza, pentru ca in functie de acesta este nevoie de anumite tipuri.

  • Pentru naveta, de exemplu, se pot alege sunt potrivite castile wireless, care asigura izolare fonica si sunt utile pentru ca se evita cablurile ce pot incurca sau enerva utilizatorul.
  • Pentru sport - in acest caz este nevoie de casti in ear, portabile, care ofera stabilitate si confort. Daca sunt fixate cu atentie, acestea nu ies din urechi si purtatorul nici nu va simti ca le are.
  • Pentru activitati profesionale - in cazul in care o persoana isi doreste casti pentru a mixa sau a produce muzica, este clar ca ii vor trebui unele care sa redea audio la o calitate impecabila. Sunt indicate castile open-back, care nu au difuzorul inchis in cupa, oferind muzicii mai mult spatiu de a se exprima.
  • Pentru jocurile pe calculator sunt indicate castile over-ear, dotate cu microfon. Profesionistii sunt de parere ca gamerii le apreciaza pentru ca asigura o calitate audio buna, sunt confortabile, iar prin intermediul microfonului pot comunica usor cu persoanele cu care se joaca.

Preturile spun multe despre calitatea castilor

Statisticile profesionistilor spun ca bugetul de care dispune fiecare persoana pentru achizitionarea castilor este un criteriu clar de alegere. Este evident ca acele articole foarte scumpe sunt superioare din multe puncte de vedere celor care costa cateva zeci de lei.

  • cele sub 250 de lei sunt considerate ieftine si nu au o utilizare profesionala;
  • cele sub 500 de lei sunt considerate accesibile pe piata, dar, de asemenea, nu sunt unele profesionale, fiind mai degraba unele de uz casnic;
  • cele sub 1500 de lei au o calitate buna si sunt mai scumpe decat isi permit multi dintre utilizatori;
  • cele care costa pana in 5000 de lei sau chiar mai mult sunt cele pentru audiofili si pentru persoanele care au nevoie de o calitate impecabila a sunetului.

Sursa poza: https://unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea