Stiinta & Tehnologie

#piese schimb #piese auto #auto #piese

Piesele auto, chinul fiecarui sofer

Ne bucuram cu toata inima atunci cand ne cumparam o masina noua ( sau la mana a doua, dar noua pentru noi). La fel de mare este tristetea in momentul in care aceasta masina incepe sa cedeze si sa ceara piese auto. Problema nu este ca nu poate sa fie reparata, ci mai degraba de ordin financiar. Piesele auto nu sunt tocmai ieftine si banii pe care ii dai pe ele ar putea sa se duca la fel de bine pe bere sau pe gadgeturi.

Pana la urma insa, asta e. Daca iti cumperi o masina trebuie sa o si ingrijesti, asadar, cheltuiala este una asumata. Ceea ce poti sa faci este sa te asiguri ca este o cheltuiala buna, sa eviti anumite greseli si sa urmezi niste sfaturi.

Ce greseli sa eviti cand cumperi piese auto

Majoritatea oamenilor aleg sa caute piese cat mai ieftine. Nu este o greseala sa cauti ieftin, insa este o greseala sa faci rabat la calitate pentru a cumpara ieftin. O mare greseala a celor care cumpara piese auto este faptul ca aleg varianta second hand.

Este adevarat, exista o multime de centre de dezmembrari care ofera piese second hand de buna calitate. Daca piesa este una vitala insa, riscul este foarte mare. In plus, o piesa second hand este folosita si poate sa duca la o uzura accentuata pentru celelalte piese si la o multime de cheltuieli ulterioare.

O alta mare greseala este lipsa de informatie. Majoritatea oamenilor au un magazin de unde cumpara piese si insista sa cumpere de acolo, fara a cauta si mai departe. Din fericire, in ultima vreme au aparut magazine online, precum www.pieseautopro.ro, care ofera piese auto online de cea mai buna calitate, la preturi foarte mici.

Ce sfaturi trebuie sa urmezi pentru achizitiona piese de buna calitate?

  • Informeaza-te. Este important sa te informezi. Trebuie sa stii diferenta dintre piese auto originale si piese auto aftermarket si sa poti sa descoperi care este cea mai buna varianta pentru tine. Este bine sa stii ca nu este obligatoriu sa iei piese originale, chiar daca acestea iti garanteaza eficienta, 100%. Exista o multime de variante aftermarket la fel de bune. Pentru a le descoperi insa, trebuie sa ai informatii. In anul in care traim, informatia este, cu siguranta, extrem de importanta.
  • Alege-ti un magazin piese auto online in care sa ai deplina incredere. Este mult mai confortabil sa cumperi piese auto online. Nu trebuie sa mai pierzi timp cautand prin fiecare magazin fizic, nu trebuie sa faci eforturi pentru a cauta piesele cele mai bune si poti avea milioane de produse la indemana, in doar cateva secunde. In Romania exista din ce in ce mai multe magazine online foarte interesante, care ofera o varietate mare de produse. Alege magazinul care iti poate asigura toate piesele auto pentru masina ta, care beneficiaza de un suport foarte bun si care este de incredere. Vei gasi o multime de forumuri de specialitate unde exista recomandari de magazine online si o multime de informatii ( revenind la informatii );
  • Foloseste comparatoare de preturi. Daca nu vrei sa cheltuiesti multi bani, comparatoarele de preturi pot sa fie mai mult decat utile. Acestea compara produse de acelasi fel de la mai multe magazine, oferindu-ti sansa de a beneficia de cel mai mic pret. Cu ajutorul comparatoarelor poti sa economisesti foarte multi bani, fara niciun fel de probleme.
  • Gandeste pe termen lung. Nu gasesti intotdeauna preturi mici, insa poti economisi pe termen lung. Gandeste pe termen lung si achizitioneaza, in primul rand, piese de buna calitate. O investitie mai mare acum iti poate aduce liniste pe termen lung si foarte lung.

Alte sfaturi utile

Nu este suficient sa stii cum sa cumperi piese auto. Este bine sa stii cum sa le protejezi. In primul rand, incearca sa conduci prudent si sa nu fortezi masina. De asemenea, nu rata nicio revizie, pentru ca in felul acesta poti afla din timp daca exista vreo problema si poti scapa cu cheltuieli minime.

Orice zgomot sau orice noutate neplacuta ar trebui sa te ingrijoreze. Daca auzi batai pe undeva, volanul nu mai functioneaza cum obisnuia sa o faca sau pur si simplu ai impresia ca este ceva in neregula cu masina, este bine sa fugi cu ea la un service.

Pune-ti bani deoparte pentru zile negre. Este bine sa ai un cont special pentru piese auto. In felul acesta, atunci cand te loveste nevoia ai de unde sa cheltuiesti si iti permiti sa optezi pentru variante de calitate, care iti pot aduce o multime de avantaje.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea