Stiinta & Tehnologie

#trident #peel p50 #auto #masina

Peel P50, masina de-o persoana

Modelul euro , in prezent Peel P50 valoreaza intre 35.000 si euro . Intre anii 1963 si 1964 a luat nastere modelul Peel P50. Pana in 1965, compania producatoare a realizat inca un exemplar, Peel Trident, in care incapeau doua persoane.

Ambele modele au fost produse de catre compania Peel Engineering, iar numarul masinilor de acest gen fabricate nu a trecut de 100 de exemplare. La ora actuala, in lume, mai exista aproximativ 20 de modele Peel P50. Unul dintre ele este expus la muzeul Ripley's Belive It or Not.

Dimensiuni de pitic

Peel P50 masoara doar 1,4 m in lungime si un metru in latime. Modelul are o singura usa si un singur loc, cel al conducatorului auto. P50 are motor moped, doar 4 cai putere si atinge o viteza maxima de 60 km/h.

Sofatul cu Peel P50 nu este floare la ureche, pentru ca masina nu dispune de marsarier si nici stopuri . Asemenea unui biciclist, soferul trebuie sa semnalizeze cu mana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea