Stiinta & Tehnologie

PDA-ul T-rexon de la Exon este mic si destept

Exon International poate fi confundata cu o companie de petrol, dar nu este asa. Exon sunt o companie producatoare de de PDA-uri, iar ultimul anunt al lor suna intr-un mare fel.

Numele produsului in cauza este T-rexon MP747-SM, iar cei de la Exon se lauda ca acest PDA-telefon este cel mai subtire dispozitiv de acest gen de pe piata. Ca sa ne convinga, acestia au facut publice si dimensiunile lui, adica 90 x 46 x 10 mm si cantareste 90 de grame.

Windows & Linux - 2 in 1
Mai mult, T-rexon ruleaza atat sistemul de operare Windows Mobile 6.0 cat si Linux. Asta inseamna ca utilizatorul poate instala aplicatii pentru amble sisteme sau aplicatii similare corespunzatoare lor. Compania mai spune ca acest PDA este unul adevarat datorita acestui sistem de rulare a Windows Mobile si Linux pe un singur dispozitiv.

T-rexon functioneaza in retea Quad-band, are un procesor OMAP730 de 200MHz si ecran TFT de 2,4 inchi cu 262.000 de culori si rezolutie de 320 x 240, plus ca vine dotat cu Touch Panel .

Office-ul si... Coranul...

Camera foto incorporata nu este cea mai buna, avand doar 1,3 megapixeli, iar imaginile captate se vor stoca pe memorie de 64 MB. Daca ti se pare prea putin, T-rexon mai are si un slot pentru un card microSD, dar care nu poate sa depaseasca 1 GB.

Transferul de date se face prin USB 2.0 si Bluetooth 2.0, dispozitivul suporta MP3-uri si fisiera Office gen Word, Excel, Outlook, Internet Explorer, PowerPoint si toate aplicatiile Linux.

Totusi, T-rexon-ul are si o ciudatenie , pentru ca vine cu "biblia islamica" la bord, adica Coranul este pre-incarcat din "fabrica". Ciudat sau nu, T-rexon-ul este destul de destept. Sa vedem daca va aparea si pe piata de la noi... si daca da, o sa aiba pre-incarcata intreaga Biblie ?

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea