Stiinta & Tehnologie

Opera Mobile 9.5 mai tare ca Apple Safari

Opera Mobile este unul din browserele cele mai bune care exista pentru navigarea pe internet prin intermediul dispozitivelor mobile.

Apple Safari este browser-ul cu marca Apple care a fost recent lansat de companie. Mai mult decat atat, Safari ar trebui sa fie cel mai mare si cel mai tare browser web existent.

Teste cu Opera Mini

Dar iata ca un "mini-review" al noului Opera Mini ar putea fura titlul Apple destul de usor. Matthew Miller de la ZDNet a fost cel care a facut testul, dar daca esti interesat poti sa vezi si singur de ce este in stare noul Opera Mini.

Dar sa trecem mai intai inr evista schimbarile prin care browser-ul Opera pentru telefoane mobile a trecut. In primul rand engine-ul Presto care alimenteaza Opera a fost modificat, acest lucru rezultand la o incarcare mai rapida a paginilor web accesate de utilizator.

Partea buna este ca "plimbatul" prin pagina se face mai rapid si mai usor decat in Safari-ul Apple. Totusi, Matthew Miller face testul pe un HTC Advanced, care are un procesor de 624MHz si chip grafic ATi, plus un ecran cu rezolutie VGA, aceste lucruri influentand foarte mult navigarea.

Opera pentru mobile imbunatatit

Opera Mini 9.5 vine cu mod fullscreen automat, adica paginile web vor fi incarcate total si vor fi vizualizate in acelasi mod in care oricine le urmareste pe ecranul unui PC, are functii "copy/paste", poate trimite hyperlink-uri altor utilizatori, salveaza imagini si descarca fisiere si poate cel mai important lucru, salveaza pagini web pentru vizualizarea lor in mod offline.

Utilizatorii de Windows Mobile pot sa fie bucurosi, dar pana la urma Opera trebuie sa se fereasca de Mozilla, care cu ceva timp in urma isi anunta intentia de a lansa pe piata un broswer Firefox pentru dispozitivele mobile care va fi gratuit.

Testul facut de Matt Miller cu Opera Mini 9.5


Prezentarea oficiala Opera Mini 9.5


Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea