Stiinta & Tehnologie

#browser web #telefon mobil #opera mini 5 #beta

Opera Mini 5 este disponibil in versiunea Beta

Opera Software a anuntat lansarea versiunii Beta a celui mai recent browser propriu pentru telefoanele mobile, Opera Mini 5 .

Cei care au lucrat la noul Opera Mini spun despre noul produs ca este mai rapid si prezinta o noua infatisare, mult mai stilata.

Caracteristicile favorite

In opinia creatorilor Opera Mini 5 exista cinci caracteristici speciale ale navigatorului. Astfel noul browser are un design aparte cu o interfata intuitiva, dispune de navigare cu tab-uri asemenea navigatoarelor normale destinate sistemelor desktop si are o interfata optimizata pentru dispozitivele cu ecran tactil.

Totodata, noul Opera Mini 5 vine cu un sistem care poate retine parolele si le pastreaza securizate pentru a nu putea fi accesate de oricine si dispune de "speed dial", un modul care pune la dispozitia utilizatorului pagini web selectate anterior de acesta. "Am constat ca motivul pentru care oamenii au Opera Mini pe telefoanele lor este usurinta de utilizare a browserului. Sa navighezi pe Internet pe un ecran asa mic este un pas destul de important si de aceea am inceput sa lucram la un browser web dedicat", a declarat Jon von Tetzchner, CEO in cadrul Opera Software.

Compatibilitate

In prezent, Opera Mini este unul din cele mai folosite navigatoare de Internet pentru dispozitivele mobile. Browser-ul ruleaza pe platforme care suporta Java, iar versiunea Beta poate fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial a celor de la Opera.

Totodata, producatorul ofera o varianta speciala de Opera Mini 5 Beta pentru dispozivele BlackBerry care poate fi descarcata de la aceeasi adresa web. Este posibil ca dupa lansarea oficiala a navigatorului in varianta completa, Opera Mini 5 sa fie disponibil prin operatorii de telefonie mobila din intreaga lume.

Opera Mini 5 Beta - demonstratie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea