Stiinta & Tehnologie

#opel #salon auto #paris #meriva

Opel la Salonul Auto de la Paris 2010

Opel va fi prezent la Salonul Auto de la Paris, in perioada 2-17 octombrie, cu o paleta bogata de modele : conceptul GTC Paris – debut mondial, Astra Sports Tourer – premiera mondiala, noul Meriva , familia ecoFlex , modelul electric Ampera .

GTC Paris este cel mai nou concept Opel, al carui nume evoca atat caracterul dinamic al vehiculului, cat si modernul oras in care este lansat. Modelul este un hatchback sportiv compact, cu proportii dramatice si suprafete sculpturale, specifice design-ului Opel.

Opel Astra Sports Tourer are acelasi ADN ca si echivalentul sau mai mare – Insignia – si imbina aspectul placut cu un nivel inalt de flexibilitate. Noul sistem FlexFold pentru bancheta din spate permite fiecarei sectiuni a banchetei rabatabile fractionate 60/40 sa fie pliata inainte prin apasarea unui buton aflat in peretii laterali ai compartimentului de incarcare.

Noul Meriva primeste pe langa cele 2 motoare diesel si 3 pe benzina, care erau deja disponibile la lansare, inca 3 unitati diesel noi. In concordanta cu eforturile continue ale Opel de a reduce impactul asupra mediului inconjurator, noua versiune 1.3 CDTI ecoFLEX combina o putere cu 21% mai mare (95 CP) si un nivel de emisii mai redus cu 11,2% (119 g/km CO2) fata de varianta ecoFLEX anterioara. Tot noi sunt si cele doua versiuni puternice ale motorului 1.7 CDTI, dezvoltand o putere de 110 CP si respectiv 130 CP si un cuplu de pana la 300 Nm la un consum mediu combinat de 5,2 litri/100 km.

Din familia ecoFLEX vor fi prezente la Paris noile Corsa cu tehnologie Start/Stop, Meriva 1.3 ecoFLEX CDTI si Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX.

Ampera, modelul electric cu autonomie extinsa, va fi primul autovehicul cu zero emisii si actionare electrica din Europa, adecvat pentru deplasarea zilnica. Cu sistemul sau unic de propulsie electrica ce asigura accelerarea puternica si un nivel inalt de rafinament, modelul Ampera cu cinci usi poate transporta patru pasageri, ofera un spatiu generos in portbagaj si are o autonomie extinsa de peste 500 de kilometri.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea