Stiinta & Tehnologie

#kangoo z.e. #fluence z.e. #renault

Oficial: Versiunile de productie ale electricelor Renault Fluence Z.E. si Kangoo Z.E.

Dupa prezentarea conceptului electric Fluence Z.E., in 2009 la Frankfurt, si a prototipului, de asemenea electric, Kangoo Z.E. LA Copenhaga, Renault a revenit cu versiunile de serie ale propunerilor ecologice.

Mai mult decat atat, constructorul francez a dat unda verde clientilor interesati din Europa, dar si din Singapore, tarile din Africa de Sud si Rusia, care pot "rezerva" modelul dorit. Primele livrari vor avea loc in prima jumatate a anului 2011.

Fluence Z.E. va fi construit la fabrica Renault din Bursa, Turcia, pe aceeasi Linie de productie ca versiunea traditionala a modelului. Acesta este pus in miscare de un motor electric cu o capacitate de de 70kW / 94CP si un cuplu maxim de 226 Nm. Acumulatorul este situat in spatele scaunelor din spate si cantareste 250 kg. Dupa reincarcarea totala a bateriilor, Fluence Z.E. are o autonomie de pana la 160 km, in timp ce viteza maxima este de 130 km/h.

Continuam cu Kangoo Z.E., care este pus in miscare de un propulsor electric de 44kW / 59CP si are un cuplu maxim de 226Nm. Modelul dispune de o baterie litiu-ion care este pozitionata central si poate fi reincarcata total in sase-opt ore. Autonomia este aceeasi ca si in cazul versiunii electrice Fluence, si anume 160 km. Ulterior, gama de modele electrice va fi completata de versiunile de productie ale coupe-ului de mici dimensiunie ZOE Z.E. si ale citadinei Twizy Z.E.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea