Stiinta & Tehnologie

#peugeot 408 #china #sedan

OFICIAL: Peugeot a lansat noul 408... in China

Peugeot a lansat pe piata chineza modelul 408, un inlocuitor pentru vechiul 307 sedan. In ciuda numelui, noul model nu are nicio legatura cu urmasul lui 407.

Chiar daca fanii Peugeot au tresarit probabil la auzul indicativului 408, crezand ca este vorba despre un urmas al actualului sedan de clasa medie , vorbim despre un model care nu are legatura cu Europa, ci mai degraba cu publicul asiatic. Va reamintim ca, pentru 407-le european, urmasul este 508, model asteptat sa debuteze in toamna acestui an.

Modelul botezat astfel de francezi se vrea a fi inlocuitorul actualului 307 sedan, vandut in ultimii ani cu precadere pe piata din China . Desi inlocuieste o berlina compacta , noul 408 se vrea a fi un sedan de clasa medie, masurand in total 4.68 metri si promitand in acelasi timp un spatiu interior de invidiat.

Modelul a luat nastere in urma unui joint-venture creat intre Peugeot si grupul chinez DFM, designul fiind trasat de echipe europene si asiatice. Productia va fi asigurata de uzina din Wuhan, Hubei, unde vor lua nastere aproximativ 100.000 de unitati pe an.

Noul 408 va fi pus in vanzare pe piata din China cu motorizari pe benzina de 1.6 litri si 2.0 litri pe benzina, completate de cutii automate sau manuale.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea